NAKON ZLOSTAVLJANJA U KELNU Merkel: Ubrzati proces deportacije migranata

Izvor: Blic, 09.Jan.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON ZLOSTAVLJANJA U KELNU Merkel: Ubrzati proces deportacije migranata

Nemački kancelar Angela Merkel rekla je da će razmotriti promene u zakonu kako bi se ubrzao proces deportacije migranata koji izvrše krivično delo, nakon seksualnih napada na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći.

- Mislim da postoje indikacije da mora da dođe do promena - rekla je Merkelova.

Ona je istakla da ministar unutrašnjih poslova i ministar pravde razmatraju šta se može poboljšati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je Bi-Bi-Si.

Ona je sinoć na skupu Demohrišćanske unije (DCU) u Majncu rekla da se broj migranata koji pristiže u Nemačku smanjio, ali je taj broj i dalje veliki.

Prema podacima nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova, blizu 1.1 milion izbjeglica registrovano je u Nemačkoj 2015. godine, od toga više od 400.000 iz Sirije.

Prema aktuelnim nemačkim zakonima, tražioci azila mogu se silom vratiti nazad ako su osuđeni na najmanje tri godine i pod uslovom da njihovi životi nisu u opasnosti u njihovim zemljama porekla.

Napadi tokom novogodišnje noći šokirali su zemlju i izazvali debatu o nemačkoj politici otvorenih vrata prema migrantima.

Žrtve su opisale haotičnu situaciju nakon desetina slučajeva seksualnog nasilja i pljački i skoro zanemarljive reakcije policije.

Većina napadača su arapskog ili severnoafričkog porekla.

Slični napadi zabeleženi su i u Hamburgu i Štutgartu.

Antimigrantska grupa Pegida najavila je za danas proteste u Kelnu.

Policija očekuje da će se okupiti oko 1.000 ljudi ispred glavne železničke stanice u Kelnu, javljaju nemački mediji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.