Merkelova zaprepašćena vešću o sudaru vozova

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova zaprepašćena vešću o sudaru vozova

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je zaprepašćena vešću o sudaru dva putnička voza, u kojem je poginulo najmanje devet osoba.

Za dve osobe se još traga, a oko 150 je povređeno.

"Zaprepašćena sam i žalosna zbog teške železničke nesreće u Bad Ajblingu u Bavarskoj. Posebno saosećam sa porodicom devet ljudi koji su izgubili živote, a u mislima sam sa velikim brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povređenih, koji se bore sa posledicama nesreće. Želim im brzi i potpuni oporavak", navodi se u saopštenju Merkelove, prenosi AFP.

Kancelarka se zahvalila spasilačkim službama "na njihovom neumornom radu pod teškim okolnostima" i istakla da je uverena da će nadležne vlasti "preduzeti krajnje napore da razjasne kako je takva nesreća mogla da se dogodi".

Portparol policije Jirgen Talmajer izjavio je da dve osobe još nisu pronađene te da su verovatno u slupanim vagonima.

Portparol policije Štefan Zontag izjavio je ranije da je u nesreći da je oko 150 povređeno, od kojih je 50 zadobilo ozbiljnije povrede, preneo je AP.

Americka novinska agencija je ranije javila da se 10 osoba nalazi u kritičnom stanju.

Prema rečima portparola federalne policije Štefana Bradla, operacija spasavanja je u toku i još se ne zna konačan broj poginulih i povređenih.

Od siline sudara, jedan od vozova iskočio je iz šina, saopštila je policija, preneo je Rojters.

Talmajer je izjavio da su se vozovi sudarili između lokalnih železničkih stanica Holckirhem i Rozenhajm.

Nesreća se dogoila u 07.00 sati po loklanom vremenu.

Na mestu nesreće nalaze se kola hitne pomoći i osam medicinskih helikoptera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Merkelova zaprepašćena vešću o nesreći

Izvor: Akter, 09.Feb.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je zaprepašćena vešću o sudaru dva putnička voza, u kojem je poginulo najmanje devet osoba, za dve se još traga, a oko 150 je povređeno.."Zaprepašćena sam i žalosna zbog teške železničke nesreće u Bad Ajblingu u Bavarskoj. Posebno saosećam...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.