Merkelova zaprepašćena vešću o nesreći

Izvor: Akter, 09.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova zaprepašćena vešću o nesreći

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je zaprepašćena vešću o sudaru dva putnička voza, u kojem je poginulo najmanje devet osoba, za dve se još traga, a oko 150 je povređeno

"Zaprepašćena sam i žalosna zbog teške železničke nesreće u Bad Ajblingu u Bavarskoj. Posebno saosećam sa porodicom devet ljudi koji su izgubili živote, a u mislima sam sa velikim brojem povređenih, koji se bore sa posledicama nesreće. Želim im brzi i potpuni oporavak", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << navodi se u saopštenju Merkelove, a prenela je agencija AFP.

Kancelarka se zahvalila spasilačkim službama "na njihovom neumornom radu pod teškim okolnostima" i istakla da je uverena da će nadležne vlasti "preduzeti krajnje napore da razjasne kako je takva nesreća mogla da se dogodi".

Portparol policije Jirgen Talmajer izjavio je da dve osobe još nisu pronađene te da su verovatno u slupanim vagonima.

Portparol policije Štefan Zontag izjavio je ranije da je u nesreći da je oko 150 povređeno, od kojih je 50 zadobilo ozbiljnije povrede, preneo je AP.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.