Merkelova i Makron za reformu evrozone

Izvor: RTS, 19.Jan.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Makron za reformu evrozone

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su o mogućnostima dogovora o reformi evrozone, ističući da su posvećeni jačanju monetarne unije i Evrope u celini.
"Nemačka i Francuska mogu i treba da preuzmu liderstvo po više pitanja (u vezi sa Evropom) i zato razumem što Francuska čeka da formiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novu vladu", rekla je Merkelova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Makronom u Parizu, prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, na široj osnovi, između dve zemlje apsolutno nema razlike.
"Evropa je ta koja mora da ima zajedničku spoljnu politiku o strateškim pitanjima, Evropa mora da stvori svoju politiku razvoja, odbrane i mora da postane ekonomski jaka", rekla je Merkelova.
Osvrnula se i na razgovore o novoj nemačkoj vladi izrazivši optimizam da će socijaldemokrate na kongresu ovog vikenda odobriti početak formalnih koalicionih razgovora sa njenim konzervativcima.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Nemačka i Francuska da preuzmu vodeću ulogu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da ne vidi razliku između ambiciozne vizije Evrope koju ima francuski predsednik Emanuel Makon i nacrta za razgovore o koalicionoj vladi u Nemačkoj, preneli su francuski mediji. Ona je tokom zajedničke konferencije za novinare sa predsednikom Francuske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.