Merkelova danas u Sarajevu

Izvor: Cafe.ba, 09.Jul.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova danas u Sarajevu

SARAJEVO - NJemački kancelar Angela Merkel doputovaće danas u zvaničnu posjetu BiH, tokom koje su planirani susreti sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i članovima Predsjedništva BiH.

NJemački kancelar stiže na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u 11.00 časova, a svečani doček, uz najviše državne i vojne počasti, biće joj upriličen u 11.20 časova na platou ispred zgrade institucija BiH na Marindvoru.

Sastanak delegacija NJemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << i BiH zakazan za 12.00 časova u zgradi parlamenta BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Iz njemačke Ambasade u Sarajevu najavljeno je da će Merkelova i Zvizdić razgovarati "u četiri oka", nakon čega će njemački kancelar imati radni ručak sa članovima Predsjedništva BiH.

Nakon ovog susreta, za 13.45 časova planirana je izjava za medije u Predsjedništvu BiH.

Predviđeno je da Merkelova posjeti i izložbu "Srebrenica 11/07/1995" i da se sastane sa predstavnicama Udruženja "Majke Srebrenice".

NJemački kancelar ranije je poručila da je, uprkos sadašnjim teškoćama, primijetan napredak BiH na putu evropskih integracija i da postoje dobre šanse da se priključi EU. Merkelova stiže u BiH nakon posjete Srbiji.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angela Merkel doputovala u Sarajevo

Izvor: Blic, 09.Jul.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je danas u prvu zvaničnu posetu BiH, gde će se tokom dana susresti sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, kao i sa članovima Predsedništva BiH...Merkelovoj je dobrodošlicu na sarajevskom aerodromu, u ime delegacije BiH, poželeo...

Nastavak na Blic...

Mogerini u Sarajevu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2015, 08:29

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini doputovat će danas u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici...Mogerini će se u Sarajevu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.