Merkelova: Nošenje vela prepreka za integraciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova: Nošenje vela prepreka za integraciju

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je nošenje vela koji pokriva lice i celo telo prepreka za integraciju muslimanki u nemačko društvo.

"Sa moje tačke gledišta, potpuno pokrivena žena u Nemačkoj ima veoma male šanse da se integriše u nemačko društvo", navela je Merkelova, a preneo list "Redakcions necverk dojčland" (RedaktionsNetzwerk Deutschland).

Pojedini članovi Hrišćansko-demokratske unije Nemačke, čiji je lider Merkelova, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << među kojima i ministri unutrašnjih poslova Meklenburg-Zapadne Pomeranije i Berlina, gde se u septmbru održavaju izbori, nedavno su tražili zabranu nošenja burke i drugih velova koji pokrivaju celo telo.

Savezni ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer protivi se potpunoj zabrani, navodeći da će taj predlog nemački Vrhovni sud verovatno odbaciti.

Prema rečima Merkelove, Mezijer će imati "njenu punu podršku" u ispitivanju "zakonskih mogućnosti" za donošenje takvog zakona.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkel: Nošenje vela prepreka za integraciju

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da je nošenje vela koji pokriva lice i celo telo prepreka za integraciju muslimanki u nemačko društvo..."Sa moje tačke gledišta, potpuno pokrivena žena u Nemačkoj ima veoma male šanse da se integriše u nemačko društvo", navela je Merkel, a preneo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.