Merkelova protiv vela: Pokrivene žene imaju male šanse...

Izvor: B92, 18.Avg.2016, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova protiv vela: Pokrivene žene imaju male šanse...

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je nošenje vela koji pokriva lice i celo telo prepreka za integraciju muslimanki u nemačko društvo.

"S moje tačke gledišta, potpuno pokrivena žena u Nemačkoj ima veoma male šanse da se integriše u nemačko društvo", navela je Merkelova, a preneo list "Redakcions necverk Dojčland".

Pojedini članovi Hrišćansko-demokratske unije Nemačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čiji je lider Merkelova, među kojima i ministri unutrašnjih poslova Meklenburg-Zapadne Pomeranije i Berlina, gde se u septembru održavaju izbori, nedavno su tražili zabranu nošenja burke i drugih velova koji pokrivaju celo telo.

Savezni ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer protivi se potpunoj zabrani, navodeći da će taj predlog nemački Vrhovni sud verovatno odbaciti.

Prema rečima Merkelove, Mezijer će imati "njenu punu podršku" u ispitivanju "zakonskih mogućnosti" za donošenje takvog zakona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova: Nošenje vela prepreka za integraciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je nošenje vela koji pokriva lice i celo telo prepreka za integraciju muslimanki u nemačko društvo..."Sa moje tačke gledišta, potpuno pokrivena žena u Nemačkoj ima veoma male šanse da se integriše u nemačko društvo", navela je Merkelova,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Merkel: Nošenje vela prepreka za integraciju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je nošenje vela koji pokriva lice i celo telo prepreka za integraciju muslimanki u nemačko društvo.   "Sa moje tačke gledišta, potpuno pokrivena žena u Nemačkoj ima veoma male šanse da se integriše u nemačko društvo", navela je Merkelova,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.