Merkelova: EU da rešava razlike razgovorom

Izvor: B92, 15.Okt.2021, 20:55

Merkelova: EU da rešava razlike razgovorom

Berlin -- EU treba da rešava razlike međusobnim razgovorom, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel, odgovarajući na pitanje o sporu sa Poljskom oko vladavine prava.

"Mi smo svi zemlje članice Evropske unije, što znači da imamo dužnost da uvek pokušavamo da pronađemo kompromis bez odustajanja od svojih principa", rekla je Merkelova novinarima nakon sastanka sa belgijskim premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandrom de Kroom u Briselu, preneo je Rojters.

"Mislim da je vreme da detaljnije razgovaramo sa poljskom vladom o tome kako da prevaziđemo probleme", dodala je ona.

Merkelova je istakla da s vremena na vreme o slučajevima mora da odlučuje Evropski sud pravde, ali i dodala da je zabrinuta zbog broja slučajeva koji završavaju pred najvišim sudom EU u ovom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROBLEMI SE REŠAVAJU RAZGOVOROM A NE NA SUDU: Angela Merkel o sukobu Poljske i EU i eventualnom Polegzitu

Izvor: Kurir, 16.Okt.2021, 09:05

Evropska unija bi trebalo da svoje sporove rešava razgovorom, a ne sudskim odlukama, ocenila je odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel odgovarajući na pitanje o sporu EU sa Poljskom u pogledu vladavine prava.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.