Merkel u Atini, svojoj poslednjoj zvaničnoj poseti Grčkoj

Izvor: Beta, 28.Okt.2021, 20:34

Merkel u Atini, svojoj poslednjoj zvaničnoj poseti Grčkoj

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je večeras u Atinu, u svoju poslednju zvaničnu posetu Grčkoj, zemlji od koje je po sopstvenom priznanju mnogo tražila.U septembru kancelarka je u intervjuu prenetom u grčkim medijima priznala da je "najteži trenutak njenog mandata bio kada je toliko tražila od Grčke".Na kraju 16 godina na mestu kancelara, obeleženih krizom grčkog duga i migrantskom krizom Merkel se vraća u Grčku na nacionalni praznik, dan kada su Grci rekli "ne" nacizmu tokom Drugog svetskog rata."Ovo je visoko simbolična poseta jer će dozvoliti da se napravi bilans grčko-nemačkih odnosa", rekao je jedan izvor iz grčke vlade.Nemački tabloid Bild navodi da je Merkel "jedna od najomraženijih žena u Grčkoj" koja hoće da se oprosti od grčkih kriza - finansijske krize i izbegličke krize.Kada se Grčka suočavala sa finansijskom krizom 2009. godine Angela Merkel i njen ministar finansija Volfgang Šojble tražili su od grčke vlade da sprovede bolne budžetske rezove i drastično podigne poreze da bi mogla da dobije njihovu podršku za tri medjunarodna plana pomoći vredna više od 300 milijardi evra.U 2012. godini u jeku krize kancelarku je dočekao veliki skup protiv štednje na kome su nošeni kukasti krstovi i njene karikature sa hitlerovskim brkovima.Tokom njenih kasnijih poseta ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel u Atini, svojoj poslednjoj zvaničnoj poseti Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je večeras u Atinu, u svoju poslednju zvaničnu posetu Grčkoj, zemlji od koje je po sopstvenom priznanju mnogo tražila.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.