Merkel spremna da snosi posledice u stranci posle poraza u Hesenu

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Okt.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel spremna da snosi posledice u stranci posle poraza u Hesenu

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i  Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD), članice nemačke vladajuće velike koalicije, pretrpele su na izborima u saveznoj pokrajini Hesen novi udarac. Veliki dobitnici izbora su, kao i dve nedelje ranije u Bavarskoj, Zeleni, a u lokalni parlament prvi put će ući i ultradesničarska Alternativa za Nemačku (AfD). Predsednica SPD Andrea Nales (Nahles) javno je postavila pitanje opstanka velike savezne koalicije, a izvori iz CDU objavili su da je kancelarka Angela Merkel posle 18 godina spremna da se odrekne mesta partijskog lidera.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

NEMAČKA NA PREKRETNICI Koaliciona partnerka predstaviće zahteve zbog kojih bi Merkelova mogla da PADNE i pre 2021.

Izvor: Blic, 29.Okt.2018

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) usloviće opstanak vladajuće koalicije konkretnim projektima i ciljevima sa definisanim rokovima ispunjenja, proizilazi iz nacrta dokumenta, koji će predsednica stranke Andrea Nales i generalni sekretar Lars Klingbajl danas predstaviti partijskom rukovodstvu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.