Merkel se protivi otvaranju hotela za Božić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 15:12

Merkel se protivi otvaranju hotela za Božić

Kancelarka Angela Merkel se danas usprotivila planovima nekih pokrajinskih vlada da dozvole hotelima da budu otvoreni za porodične posete tokom Božića.

Ona je upozorila da bi pogoršanje situacije u vezi s koronom unazadilo Nemačku, otkrili su učesnici sastanka Hrišćansko demokratske unije, čiji je predsednik Angela Merkel.

Broj inficiranih je danas veći u odnosu na prošli ponedeljak, iako je uveden delimično zaključavanje u novembru, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i pooštreno.

Merkel i premijeri 16 nemačkih pokrajina su se dogovorili da ublaže neke restriktivne mere kako bi dozvolili porodicama da u najmanjem sastavu budu na okupu tokom novogodišnjih praznika.

Međutim, na onlajn konferenciji sa partijskim kolegama Merkel je rekla da ne razume planove nekih severnih i zapadnih pokrajina, gde je pandemija manje uzela maha, da dozvole hotelima da budu otvoreni kako bi omogućili porodicama da slave zajedno.

Učesnici partijskog sastanka su rekli za Rojters da je Merkelova ovaj potez videla kao izuzetno riskantan, posebno u velikim gradovima i regijama sa visokim brojem obolelih.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.