Merkel obavestila Vučića: Zahtevaću od Trampa da se pobrine o Balkanu i Srbiji!

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2017, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel obavestila Vučića: "Zahtevaću od Trampa da se pobrine o Balkanu i Srbiji!"

Nemačka kancelarka Angela Merkel obavestila je danas premijera Aleksandra Vučića da je od američkog predsednika Donalda Trampa tražila da se SAD, zajedno sa EU, više uključi u zbivanja na Balkanu, koji je pod jakim uticajem Rusije, piše sutrašnji "Blic", pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku u Berlinu.

"Merkelova je, kako je rekla, zabrinuta zbog stalnih tenzija oko Kosova, BiH, dešavanja u Hrvatskoj. Nemačkoj je stalo do mira >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na Balkanu i izrazila je želju da se ozbiljno uključi u procese pomirenja. Merkelova je tražila od Vučića da bude garant mira i stabilnosti na Balkanu", naveo je taj izvor.

FOTO: Tanjug

Merkel je, kako se navodi, izrazila želju da Srbija aktivnije uđe u realizaciju projekta autoputa Niš-Priština.

Ona očekuje da evropski komesar Johanes Han to dogovori u četvrtak u Sarajevu sa premijerima regiona u okviru Berlinskog procesa.

Ako se to ne bude odvijalo prema njenim zamislima, sama će se uključiti u taj proces pred samit na leto u Trstu, dodao je neimenovani izvor "Blica".

Vučić je danas u Berlinu razgovarao sa nemačkom kancelarkom i to je bio njihov 10. satanak.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Merkel tražila od Trampa da se više brine o Balkanu

Izvor: Press, 15.Mar.2017

Nemačka kancelarka Angela Merkel tražila je predsednika SAD Donalda Trampa da se SAD i EU uključe više u zbivanja na Balkanu, piše "Blic". . Foto:B92.net. Kako navode, pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.