Merkel ne deli stav Makrona da je NATO na samrti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel ne deli stav Makrona da je NATO "na samrti"

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je rečnik koji je upotrebio francuski predsednik Emanuel Makron kada je izjavio da NATO prolazi kroz "moždanu smrt" bio surov i poručila da ne deli njegov stav.

"NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti", rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Stoltenbergom u Berlinu.

Stoltenberg je, takođe, odbacio Makronov opis NATO-a, prenosi Rojters. Makron je prethodno, u intervjuu za britanski "Ekonomist", ocenio da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

On je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

"Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora", kazao je Makron.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.