Merkel i Putin čestitali rođendan Gorbačovu; Pre svega zdravlje; S pravom se nalazite u društvu velikih

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 10:33

Merkel i Putin čestitali rođendan Gorbačovu; "Pre svega zdravlje"; "S pravom se nalazite u društvu velikih"

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je 90. rodjendan nekadašnjem predsedniku Rusije Mihailu Gorbačovu.

Ona je istakla i njegov doprinos u upotpunjavanju ujedinjenju Nemačke

„Vaš rodjendan koristim kao povod da vam još jednom zahvaim na ličnom zalaganju za mirno prevazilaženje Hladnog rata, kao i upotpunjenje ujedinjenja Nemačke“, navela je u čestitki.

Merkel je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ostati upamćen doprinos Gorbačova ujedinjenju u slobodi, kao i njegovo trajno zalaganje za prijateljske odnose dve zemlje.

„Možete s ponosom na današnji dan posmatrati vaše životno delo. Za rodjendan želim vam sve najbolje, pre svega zdravlje“, poručila je ona.

I predsednik Rusije Vladimir Putin je danas čestitao poslednjem lideru Sovjetskog Saveza Mihailu Gorbačovu 90. rođendan.

"S punim pravom se nalazite u društvu velikih, izuzetnih ljudi, vrhunskih državnika našeg vremena koji je imao značajan uticaj na tok domaće i svetske istorije", poručio je Putin, a preneo sajt Kremlja.

Gorbačov je bio vođa Sovjetskog Saveza od 1985. do 25. decembra 1991. godine, kada je podneo ostavku i došlo je do raspada S S S R-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.