Kancelarka Merkel čestitala 90. rođendan Gorbačovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2021, 10:26

Kancelarka Merkel čestitala 90. rođendan Gorbačovu

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je danas 90. rođendan nekadašnjem predsedniku Rusije Mihailu Gorbačovu ističući njegov doprinos u upotpunjavanju ujedinjenju Nemačke.

„Vaš rođendan koristim kao povod da vam još jednom zahvaim na ličnom zalaganju za mirno prevazilaženje Hladnog rata, kao i upotpunjenje ujedinjenja Nemačke“, navela je u čestitki.

Merkel je istakla da će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upamćen doprinos Gorbačova ujedinjenju u slobodi, kao i njegovo trajno zalaganje za prijateljske odnose dve zemlje.

„Možete s ponosom na današnji dan posmatrati vaše životno delo. Za rođendan želim vam sve najbolje, pre svega zdravlje“, poručila je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel i Putin čestitali rođendan Gorbačovu; "Pre svega zdravlje"; "S pravom se nalazite u društvu velikih"

Izvor: B92, 02.Mar.2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je 90. rodjendan nekadašnjem predsedniku Rusije Mihailu Gorbačovu...Ona je istakla i njegov doprinos u upotpunjavanju ujedinjenju Nemačke..„Vaš rodjendan koristim kao povod da vam još jednom zahvaim na ličnom zalaganju za mirno prevazilaženje Hladnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.