Merkel i Makron o sudbini EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel i Makron o sudbini EU

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron sastaće se danas u Berlinu da bi uoči samita Evropske unije, koji će biti održan naredne nedelje, usaglasili stavove o budućnosti Unije.

Makron je prošle godine predložio temeljnu reformu Evropske unije, na šta je Merkel odgovorila tek početkom ovog meseca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ona se sa francuskim predsednikom slaže da je neophodno ojačati evrozonu i izmeniti propise o migrantima, ali za sada postoje različiti stavovi na koji način bi to trebalo uraditi, prenosi AP.

Sastanak u Berlinu održava su u trenutku kada je Merkel suočena sa ultimativnim zahtevima njenih koalicionih partnera u vladi da promeni migrantsku politiku.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.