Merkel čestitala Nikoliću na pobedi

Izvor: S media, 30.Maj.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel čestitala Nikoliću na pobedi

Kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel čestitala je danas Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

"Nadam se da ćete se snažno zalagati za nastavak integracije Srbije u Evropsku uniju. Nemačka će biti pouzdan partner vama i vašoj zemlji u sprovođenju za to neophodnih reformi“, naglasila je u čestitki kancelarka Angela Merkel.

Nikolić je razgovarao u Beogradu sa političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << direktorom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, gospodinom Hansom - Diterom Lukasom.

Nikolić: Bolji odnosi sa Crnom Gorom

Devenport i Nikolić o EU intergacijama Srbije

Ista Vlada, ista očekivanja: Kozmetičke promene za ista obećanja

Kako je navedeno u saopštenju SNS, Nikolić je izrazio želju za najboljom i najbližom saradnjom Srbije i Nemačke, kako na ekonomskom, tako i na političkom planu.

Nikolić i Lukas saglasili su se da su evropske integracije proces kojim će Srbija u budućnosti obezbediti ekonomski napredak, a da bilateralna saradnja dve zemlje može da bude podignuta na viši nivo.

Izabrani predsednik Srbije istovremeno se zahvalio Lukasu na čestitki koju mu je Merkel uputila.

(Tanjug)

FOTO:AP/Beta
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Tomislav Nikolić,   Predsednički izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.