Merkel brani nezavisnost: Nemačka sama donosi odluke

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel brani nezavisnost: Nemačka sama donosi odluke

Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu nezavisnost svoje zemlje, nakon komentara predsednika SAD Donalda Tramp da je Berlin pod ruskim uticajem.

Pred odlazak na samit NATO u Briselu, Merkel je skrenula pažnju i na to da je ona odrasla u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj.

"Imam iskustvo Nemačke pod kontrolom Sovjetskog Saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i jako sam srećna danas zbog toga što smo ujedinjeni, u slobodi, kao Savezna Republika Nemačka", rekla je Merkel ne pominjući Trampove kritike.

Može da se kaže, kako je navela, da Nemačka može da određuje sopstvenu politiku i da donosi sopstvene odluke.

"I to je vrlo dobro", dodala je ona.

Tramp je tokom doručka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom negodovao, jer SAD štite Nemačku dok ona zaključuje energetske dogovore s Rusijom. 

Gasovod "Severni tok 2" udvostručiće količinu gasa koju Rusija direktno isporučuje Nemačkoj, zaobilazeći tranzitne zemlje poput Ukrajine. SAD i neke članice EU protive se projektu gasovoda. Bela kuća je saopštila da će se Tramp sastati sa nemačkom kancelarkom na marginama samita u Briselu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Merkel odgovorila na Trampove reči o zavisnosti Nemačke od Rusije

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel prokomentarisala je izjavu američkog predsednika Donalda Trampa o gasnoj zavisnosti Nemačke od Rusije.. . Američki lider je ranije rekao da Moskva kontroliše Berlin zahvaljujući isporukama ruskog gasa. On je dodao da „Nemačkoj ne treba da bude dozvoljeno“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.