Merkel: Sankcije, jer smo ozbiljni

Izvor: B92, 18.Avg.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Sankcije, jer smo ozbiljni

Angela Merkel izjavila da sankcije Zapada protiv Rusije "moraju da ostanu na snazi kako bi se pokazalo koliko smo ozbiljni" kada je reč o ukrajinskoj krizi.

"Ako samo sedimo i dopustimo da situacija eskalira, to ne bi bila poželjna situacija", rekla je nemačka kancelarka nakon razgovora s letonskom premijerkom Laimdotom Straujumom u Rigi, preneo je AFP.

Merkelova je svojoj letonskoj koleginici prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uveravanja da baltičke zemlje mogu da računaju na solidarnost Nemačke.

Ona je takođe istakla da obaveza NATO-a da pomogne baltičkim zemljama "nije samo na papiru", već mora da se ispuni u slučaju potrebe.

Nemačka kancelarka je obećala takođe da će NATO pojačati prisustvo na istoku, najavila mogućnost održavanja manevara, ali je odbacila ideju o izgradnji novih baza NATO-a u istočnoj Evropi.

Nemačka vlada je obećala i da će od septembra uputiti šest borbenih aviona koji treba da pojačaju nadgledanje baltičkog vazdušnog prostora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Sankcije Rusiji moraju da ostanu na snazi

Izvor: Kurir, 18.Avg.2014

Ako samo sedimo i dopustimo da situacija eskalira, to ne bi bila poželjna situacija, rekla je Merkel nakon razgovora sa letonskom premijerkom Laimdotom Straujumom u Rigi..RIGA - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da sankcije Zapada protiv Rusije "moraju da ostanu na snazi kako bi se...

Nastavak na Kurir...

Merkel: NATO će braniti baltičke države

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2014

Sankcije Zapada protiv Rusije bile su neophodne da se pokaže da smo ozbiljni kada je reč o ukrajinskoj krizi, izjavila je u Rigi nemačka kancelarka Angela Merkel..."Naravno, moramo da pokušamo pronaći političko rešenje. Međutim, mislim da je bilo neophodno da uvedemo sankcije i pokažemo ozbiljnost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Merkel: Sankcije Rusiji moraju da ostanu na snazi jer smo mi ozbiljni

Izvor: Večernje novosti, 18.Avg.2014

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da sankcije Zapada protiv Rusije "moraju da ostanu na snazi kako bi se pokazalo koliko smo ozbiljni" kada je reč o ukrajinskoj krizi."Ako samo sedimo i dopustimo da situacija eskalira, to ne bi bila poželjna situacija", rekla je Merkel nakon razgovora...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.