Izvor: Blic, 05.Okt.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Ne menjamo politiku prema migrantima

Nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je politika otvorenih vrata prema migrantima povećala agresivnost među desničarima, ali je naglasila da Vlada neće menjati politiku.

Njene komentare preneo je nedeljnik "Cajt" dva dana nakon što je nekoliko stotina desničarskih demonstranata zviždalo Merkelovoj u istočnom gradu Drezdenu.

Merkelova je odlučila prošle godine da dozvoli da u zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uđe oko 900.000 izbeglica, uglavnom muslimana. To je podstaklo strah među glasačima u vezi sa njihovom integracijom i dovelo do pada popularnosti Merkelove.

Ona je rekla u intervjuu da se ne može osporiti da je agresivnost dramatično porasla u poslednjih godinu dana.

"Konfrontacije na društvenim mrežama su sve oštrije i šire. To je današnja demokratija", izjavila je Merkelova. Ona je dodala da je to neće sprečiti da i dalje pokušava da objasni svoju politiku narodu.

Nemačka kancelarka rekla je da politika može biti promenljiva, ali da je njena osnova konstantna.

Merkelova vodi politiku pružanja pomoći ljudima koji bježe od rata ili terorizma, odbacije krijumčarenje ljudi koje ugrožava živote migranata i ostaje privržena principu EU o slobodi kretanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Merkel: Zatvaranje balkanske rute nije ništa rešilo, ne menjamo politiku prema migrantima

Izvor: Blic, 05.Okt.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel kritikovala je danas zatvaranje balkanske izbegličke rute, ocenivši da time nije rešena migrantska kriza, jer migranti i izbeglice i dalje pristižu u Evropu, prenosi portal "Politiko"..."Ako me pitate da li je zatvaranje balkanske rute rešilo problem, reći ću...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.