Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Ne mijenjamo politiku prema migrantima

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merel priznala je da je politika otvorenih vrata prema migrantima povećala agresivnost među desničarima, ali je naglasila da Vlada neće mijenjati politiku.

Njene komentare prenio je nedjeljnk "Cajt" dva dana nakon što je nekoliko stotina desničarskih demonstranata zviždalo Merkelovoj u istočnom gradu Drezdenu.

Merkelova je odlučila prošle godine da dozvoli da u zemlju uđe oko 900.000 izbjeglica, uglavnom muslimana. To je podstaklo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << strah među glasačima u vezi sa njihovom integracijom i dovelo do pada popularnosti Merkelove.

Ona je rekla u intervjuu da se ne može osporiti da je agresivnost dramatično porasla u posljednjih godinu dana.

"Konfrontacije na društvenim mrežama su sve oštrije i šire. To je današnja demokratija", izjavila je Merkelova. Ona je dodala da je to neće spriječiti da i dalje pokušava da objasni svoju politiku narodu.

Njemački kancelar rekla je da politika može biti promjenjiva, ali da je njena osnova konstantna.

Merkelova vodi politiku pružanja pomoći ljudima koji bježe od rata ili terorizma, odbacije krijumčarenje ljudi koje ugrožava živote migranata i ostaje privržena principu EU o slobodi kretanja.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Merkel: Ne menjamo politiku prema migrantima

Izvor: Blic, 05.Okt.2016

Nemačka kancelarka Angela Merkel priznala je da je politika otvorenih vrata prema migrantima povećala agresivnost među desničarima, ali je naglasila da Vlada neće menjati politiku...Njene komentare preneo je nedeljnik "Cajt" dva dana nakon što je nekoliko stotina desničarskih demonstranata zviždalo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.