Merkel: Još uvek ne znamo šta Britanija zaista želi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Još uvek ne znamo šta Britanija zaista želi

Evropska unija još uvek ne zna šta je to što Britanija zaista želi iz pregovora o Bregzitu, požalila se danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Istakla je da dogovor o budućim odnosima Britanije i EU ne sme biti previše nedefinisan, i ponovila upozorenje da London ne može birati samo prednosti jedinstvenog evropskog tržišta.

Deklaracija o budućim odnosima će, prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Merkelove, morati da bude "što je moguće konkretnija", jer bi se planirani 21-mesečni tranzicioni period mogao pokazati kao prekratak za izradu celokupnog sporazuma o slobodnoj trgovini, prenosi AP.

"Poigravanje sa vremenom takođe neće pomoći preduzećima", izjavila je kancelarka.

"Ne možete pripadati jedinstvenom tržištu ukoliko samo želite da pripadate jedinstvenom tržištu u jednom području, ali ne i u tri preostala", poručila je ona.

Britanija bi u martu trebalo da izađe iz EU, ali još uvek nije postigla dogovor sa EU o uslovima povlačenja i o budućim odnosima.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.