Merkel: Jevreji su deo identiteta Nemačke

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Jevreji su deo identiteta Nemačke

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je na skupu protiv antisemitizma danas u Berlinu da su Jevreji deo identiteta Nemačke.

Jevrejska zajednica u Nemačkoj održala je danas skup kod Brandenburške kapije, u prestonici te zemlje, pošto je zbog sukoba u pojasu Gaze u Evropi počelo da jača antijevrejsko raspoloženje.

Vođa zajednice Diter Grauman rekao je na skupu da je ovoga leta "video najgore antisemitske slogane na ulicama Nemačke, u poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << decenija".

Angela Merkel rekla je okupljenima da je za nju bolno kad čuje da se mladi jevrejski roditelji pitaju da li će moći da podižu decu u Nemačkoj ili starije ljude kako se pitaju da li je ispravno da nastave da žive u toj zemlji. "Želimo da se Jevreji osećaju bezbedno u Nemačkoj. Oni treba da se osećaju kao da je ova zemlja naša zajednička kuća", poručila je kancelarka.

Skup je održan pod sloganom "Nikad više mržnja prema Jevrejima".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.