Merkel: Ima još posla do uređenog Bregzita

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Ima još posla do uređenog Bregzita

Nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je danas da "ima još da se radi" ne bi li se dogovorio uređeni Bregzit, iako ističe vreme predviđeno za istupanje Velike Britanije iz EU.

"I dalje žalimo zbog istupanja Velike Britanije, ali to je realnost i zbog toga se sada radi o obezbeđivanju što veće sigurnosti", rekla je ona novinarima u Berlinu.

Merkel je posle razgovora s premijerom Luksemburga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Gzavijeom Betelom rekla da je "obaveza da se učini sve za sporazum, ali da to mora biti fer sporazum" kao i da "nažalost tu ima još posla".

Nemačka kancelarka je rekla da novo pregovaranje o postignutom sporazumu "nije na dnevnom redu".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Merkelova i Betel: Moramo učiniti sve za uređen Bregzit

Izvor: Blic, 13.Feb.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će učiniti sve što može da postigne uređen Bregzit pre krajnjeg roka 29. marta, ali je dodala da bilo kakav dogovor mora biti fer i da funcioniše u praksi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.