Izvor: Kurir, 25.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Gasovod ispod Baltika nije doveden u pitanje

STOKHOLM, 25. avgusta (Tanjug-Ekos) - Zategnuti odnosi Moskve i Zapada zbog sukoba u Južnoj Osetiji neće uticati na izgradnju gasovoda ispod Baltičkog mora, kojim će se ruski gas dopremati u Nemačku, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. "Taj gasovod je strateški evropski projekat", objasnila je Merkel u razgovoru s novimnarima u Stokholmu, gde boravi u poseti, prenele su agencije.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Merkel:Baltički gasovod nije sporan

Izvor: B92, 26.Avg.2008, 11:37

Berlin -- Zategnuti odnosi Moskve i Zapada zbog sukoba u Južnoj Osetiji neće uticati na izgradnju gasovoda ispod Baltičkog mora...Prva isporuka gasa ovim gasovodom očekuje se 2011. godine..To je izjavila nemačka kancelarka Angela Merkel, navodeći da je gasovod kojim će se ruski gas dopremati u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.