Merkel: EU pravi pauzu u primanju novih članica

Izvor: NaDlanu.com, 13.Dec.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: EU pravi pauzu u primanju novih članica

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da Evropska unija u ovom momentu neće donositi odluke o početku pristupnih pregovora sa zemljama kandidatima, što su mediji protumačili kao njeno zalaganje za pauzu u širenju EU.

Predstavljajući vladinu deklaraciju poslanicima Bundestaga, Merkel je kazala da će Hrvatska najverovatnije polovinom 2013. godine postati nova članica Evropske unije.''Mi, u ovom momentu nećemo donositi odluke o početku pristupnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pregovora sa drugim zemljama. Za to, prema našem mišljenju, još nije došlo vreme'', rekla je Merkel ne pominjući pojedinačno nijednu balkansku državu.Merkel je, takođe, rekla da u buduće treba brižljivo proveriti da je kandidat za pristup EU sposoban za ispunjavanje standarda, vezanih za konkurentnost.''To je neophodno'', rekla je Merkel, navodeći da će tako u Evropi moći da i dalje zaista da egzistiraju evropski standardi i vrednosti.Merkel je, u svojoj deklaraciji pred današnji samit šefova država ili Vlada EU u Briselu, povezala dalju finansijsku pomoć evropskim zemljma sa upravo kokurentskom sposobnošću primaoca, koja treba da jača kroz reforme,Ona je, takođe, istakla da pomoć mora biti ciljana i ograničena i ponovila da Nemačka i dalje odbija kolektivizaciju dugova. Merkel se u deklaraciji, u kojoj su dominirale privredne teme, evro - i dužnička kriza, zalagala da se privredna politika bolje i čvršće koordinira i založila za borbu, pre svega, protiv nezaposlenosti mladih ljudi u EU.(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Srpsko evropsko pitanje i (ne)doslednost kacelarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2012, 17:11

BERLIN, BRISEL -..Šta je nemački kancelar Angela Merkel mislila kada je rekla da se u ''ovom momentu'' neće donositi odluke o početku pristupnih pregovora sa zemljama-kandidatima, možda i nije tako važno, koliko da je ona time potvrdila svoju doslednost u pitanju proširenja Evropske unije i opet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.