Merkel: Dužnička kriza u Evropi još najmanje pet godina

Izvor: Press, 03.Nov.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Dužnička kriza u Evropi još najmanje pet godina

Nemačka kanselarka Angela Merkel izjavila je danas da će dužnička kriza u Evropi trajati još najmanje pet godina.

Merkel je rekla da je Evropa na pravom putu da prevaziđe krizu, ali "greši svako ko misli da to može da bude rešeno za godinu ili dve".

Ekonomska kriza zahvatila je pre dve godine evropske zemlje koje su bile prezadužene, posebno Grčku koja, da bi dobila međunardonu pomoć i izbegla >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bankrot, mora da sprovede oštre mere štednje koje zahtevaju druge zemlje evrozone, uključujući Nemačku.

Merkel je na regionalnom sastanku svoje Hrišćansko-demokratske partije rekla da je sada vreme za "malo strogosti" jer u suprotnom, kako je upozorila, Evropa neće moći da privuče investicije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.