Merkel: Dolazak Zarifa paralelni događaj, nije deo samita

Izvor: B92, 25.Avg.2019, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Dolazak Zarifa "paralelni događaj", nije deo samita

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je dolazak iranskog MSP Džavada Zarifa "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Ona je naglasila da vredi iskoristiti svaku priliku kako bi se izbegla dalja eskalacija spora oko iranskog nuklearnog programa, te dodala da su lideri G7 imali dobru i konstruktivnu diskusiju o tome sinoć, prenosi AP.

Iranski ministar spoljnih poslova doputovao je u nedelju neočekivano u Bijaric, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziv Francuske, nakon sinoćne diskusije za koju Merkelova kaže da je jasno pokazala da se svi lideri slažu da Iran ne sme da dođe do nuklearnog oružja i da to mora da se postigne pregovorima.

"Sada moramo da vidimo da li neposredna komunikacija o tome kako su razgovori protekli juče stvara nove mogućnosti da se razgovara i možda pregovara sa Iranom", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.