Merkel: Diplomatija

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 15:09

Merkel: Diplomatija

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da je diplomatija rešenje za probleme koje EU ima sa Turskom u istočnom Mediteranu.

Ona je dolazeći na samit EU lidera naglasila da Unija ima veliki interes da razvija konstruktivne odnose sa Turskom uprkos svim problemima.

”Mi smo partneri u NATO, zavismo jedni od drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je u pitanju upravljanje migracijama i podržavamo ih kada je reč o prijemu velikog broja migranata koji su na njihovoj teritoriji”, kaže Merkel.

Kada su odnosi sa Kinom u pitanju, nemačka kancelarka je poručila da je fokus EU na pitanjima trgovine i ivesticija, klimatskih promena ljudskih prava i situacije u Hong Kongu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.