Makron, Merkel i Konte prete sankcijama zbog oružja Libiji

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 21:51

Makron, Merkel i Konte prete sankcijama zbog oružja Libiji

Lideri Francuske, Nemačke i Italije zapretili su danas da će uvesti sankcije zemljama koje nastave da krše embargo UN na izvoz oružja Libiji.

"Pozivamo takođe sve strane aktere da obustave svoje sve veće mešanje i da potpuno poštuju embargo Saveta bezbednosti UN na izvoz oružja Libiji", navodi se u zajedničkom saopštenju Emanuela Makrona, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Angele Merkel i Ðuzepea Kontea koje je izdalo francusko predsedništvo.

Evropski lideri navode i da su spremni da eventualno pribegnu sankcijama ako se nastavi kršenje embarga na moru, kopnu ili u vazduhu, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron, Merkel i Konte prete sankcijama zbog oružja Libiji

Izvor: RTS, 18.Jul.2020

Lideri Francuske, Nemačke i Italije zapretili su da će uvesti sankcije zemljama koje nastave da krše embargo UN na izvoz oružja Libiji. . U zajedničkom saopštenju Emanuela Makrona, Angele Merkel i Đuzepea Kontea pozivaju se svi strani akteri da obustave svoje sve...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.