Makron, Merkel i Junker se sreću sa Sijem

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Mar.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron, Merkel i Junker se sreću sa Sijem

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je nemačku kancelarku Angelu Merkel i predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da mu se pridruže na sastanku sa kineskim predsednikom Si Đinpingom 26. marta i jedinstveni pokušaju da izbalansiraju odnose sa Pekingom. EU želi recipročne ekonomske odnose sa Kinom koja joj je drugi po veličini trgovinski partner posle SAD.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Makron: Pravila EU i za saradnju 16+1 Kina-evropske zemlje, uključujući Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Mar.2019

Vođi Evropske unije danas su u Briselu prihvatili smernice za uravnoteženje trgovine, investicija i ravnopravne tržišne konurencije s Kinom, o čemu treba da se 9. aprila dogovore s kineskim predsednikom Si Đinpingom u Briselu...Francuski predsednik Emanuel Makron je izjavio da će budućih pravila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.