MERKELOVA SE OGLASILA O DOLASKU ZARIFA NA G7: Nije to ništa zvanično

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MERKELOVA SE OGLASILA O DOLASKU ZARIFA NA G7: Nije to ništa zvanično

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je dolazak iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa u Bijaric, "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7.

Ona je naglasila da vredi iskoristiti svaku priliku kako bi se izbegla dalja eskalacija spora oko iranskog nuklearnog programa, te dodala da su lideri G7 imali dobru i konstruktivnu diskusiju o tome sinoć, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP.

Shock at G7 summit as Iran's Zarif lands in Biarritz https://t.co/EMvHyffbdf pic.twitter.com/XtLrrqQcWZ

— Reuters Top News (@Reuters) August 25, 2019

Iranski ministar spoljnih poslova doputovao je danas neočekivano u Bijaric, a na poziv Francuske, nakon sinoćne diskusije za koju Merkelova kaže da je jasno pokazala da se svi lideri slažu da Iran ne sme da dođe do nuklearnog oružja i da to mora da se postigne pregovorima.

- Sada moramo da vidimo da li neposredna komunikacija o tome kako su razgovori protekli juče stvara nove mogućnosti da se razgovara i možda pregovara sa Iranom - rekla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Dolazak Zarifa "paralelni događaj", nije deo samita

Izvor: B92, 25.Avg.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je dolazak iranskog MSP Džavada Zarifa "paralelni događaj na istom mestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7...Ona je naglasila da vredi iskoristiti svaku priliku kako bi se izbegla dalja eskalacija spora oko iranskog nuklearnog programa, te dodala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.