MERKELOVA ĆE SPAVATI U BEOGRADU: Nemačku kancelarku čuvaće antiterorističke jedinice - OVAKO će izgledati njena poseta Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2021, 21:05

MERKELOVA ĆE SPAVATI U BEOGRADU: Nemačku kancelarku čuvaće antiterorističke jedinice - OVAKO će izgledati njena poseta Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće sutra kancelarku Savezne Republike Nemačke Angelu Merkel, koja dolazi u zvaničnu i oproštajnu posetu Srbiji.

Avion kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel stiže u 16.10 na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, gde će biti organizovan doček.

Ceremonija svečanog dočeka odvijaće se ispred Palate Srbija u 18 časova, nakon čega sledi "tête-à-tête" razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa predsednikom Srbije.

Nemačka kancelarka prenoći će u Beogradu, a Srbija će biti jedina zemlja u regionu koju će zvanično posetiti. Sastanak u Tirani, koji sledi nakon posete Srbiji, biće susret sa svim premijerima država zapadnog Balkana, dok će se od državnika jedino lično sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju. Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska nemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni, prenosi Blic.

Mere bezbednosti će biti iste kao kada su Srbiju posećivali predsednik Rusije Vladimir Putin, ili Džozef Bajden, tada sa mesta potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Detaljan program posete Angele Merkel Srbiji:

- 16.10 Doček kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel na Aerodromu "Nikola Tesla"

- 18.00-18.10 Ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija

- 18.15-18.45 Tête-à-tête razgovor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel

18.50-19.20 Izjave za medije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel

Zbog epidemiolških mera, pres konferenciju će moći da prate samo novinarske ekipe 23 elektronska medija (TV ekipa) i novinskih agencija. Svim ostalim medijima biće omogućeno praćenje iz Pres centra Palate Srbija.

 Odluka nemačke kancelarke da dođe na Zapadni Balkan na samom kraju svog mandata, odnosno uoči odlaska u “političku penziju”, pokazuje da je ona pridavala veliki značaj ovom regionu, naročito u proteklih pola decenije, ocenjuju za Danas stručnjaci za spoljnopolitička pitanja, komentarišući sutrašnju zvaničnu posetu Angele Merkel Beogradu i činjenicu da će ona u utorak u Tirani razgovarati sa premijerima balkanskih država.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Hvala na svemu učinjenom za Srbiju; Merkel: Dve države tesno povezane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2021, 00:41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je, u zajedničkom obraćanju sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, još jednom izrazio ogromnu zahvalnost na poseti Beogradu, što je velika čast za našu zemlju, kao i na svemu što je do sada učinila za Srbiju i Zapadni Balkan..."Za razliku od mnogih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Merkel danas stiže u posetu Srbiji

Izvor: Beta, 13.Sep.2021

Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže popodne, na početku puta u zemlje Zapadnog Balkana, u zvaničnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Kako je najavljeno iz predsedništva Srbije nemačka kancelarka sleteće na aerodrom "Nikola Tesla"u Beogradu oko 16...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.