Još jednom da razmislimo o J. toku

Izvor: B92, 15.Dec.2014, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jednom da razmislimo o J. toku

Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala je zahtev Bugarske za održavanje novih pregovora s Rusijom o projektu Južni tok, javlja Rojters.

"Moramo da ispitamo sva pravna pitanja vezana za projekat Južni tok i zatim da ih iskoristimo za napredak razgovora s Rusijom", izjavila je Merkelova, posle razgovora s bugarskim premijerom Bojkom Borisovom u Berlinu.

Ona je dodala da su brojni ugovori već potpisani i da je za obe strane važno da ostanu pouzdani partneri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je bugarski premijer izrazio uverenje da će problemi biti rešeni.

"Smatramo da se rusko i bugarsko partnerstvo mora nastaviti na pravnoj osnovi, u suprotnom ćemo prekršiti ugovor koji je 2006. godine potpisan s Bugarskom a ne s Evropskom unijom", rekao je Borisov.

Kako podseća britanska agencija, ruski predsednik Vladimir Putin iznenadio je Evropu 1. decembra kada je objavio da odustaje od gradnje projekta Južni tok, navodeći kao razlog protivljenje EU.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova: Obnoviti pregovore s Rusijom o Južnom toku

Izvor: Blic, 15.Dec.2014

Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala je danas zahtev Bugarske za održavanje novih pregovora sa Rusijom o projektu Južni tok, koji je zvanična Moskva početkom ovog meseca obustavila..."Moramo da ispitamo sva pravna pitanja vezana za projekat Južni tok i zatim da ih iskoristimo za napredak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.