G-20 u Hamburgu, koje teme priprema Angela Merkel

Izvor: RTS, 28.Jun.2017, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G-20 u Hamburgu, koje teme priprema Angela Merkel


Uoči važnog Samita G-20 koji se iduće nedelje održava u Hamburgu privode se kraju pripreme. Skup je važan i zbog tema – nemačka kancelarka planira da ključne teme u Hamburgu budu klimatske promene, slobodna trgovina i masovne migracije – ali i zbog činjenice da će na tom skupu doći do prvog zvaničnog susreta američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina. Teme će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se predviđa, dodatno povećati tenzije između Nemačke i Sjedinjenih Država. Najavljuju se i velike demonstracije levičara, zbog čega su ionako jake mere bezbednosti dodatno pojačane. O tim temama za Dnevnik je govorio saradnik RTS-a i dopisnik "Politike" iz Nemačke, Nenad Radičević.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Samit G20 postao problem u najavi, a sve zbog Trampa

Izvor: B92, 29.Jun.2017, 08:30

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel okuplja zapadnoevropske saveznike kako bi spremili strategiju uoči samita G20 čiji je će domaćin biti Merkelova...Očekuje se ta će taj skup imati najviše nesuglasica među liderima zemalja G20 nego ikada do sada, navodi AFP...AFP ocenjuje da će za razliku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.