Dačić: Očuvanje puta ka EU i državnih interesa

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Očuvanje puta ka EU i državnih interesa

Zamenik premijera Srbije IvicaDačić izrazio je danas nadu da će srpski državni funkcioneri u razgovorima sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel pronaći "formulacije i varijante" koje će omogućiti nastavak evropskog puta Srbije, ali i očuvanje nacionalnih i državnih interesa.

"Stvorena je pogrešna slika u javnosti koja ne odgovara stvarnosti. Niti ima nečeg novog što govori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Angela Merkel, niti mislim da će biti nečeg novog u onome što će reći naši državni predstavnici", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Zamenik premijera je izrazio očekivanje da će biti nastavljen pozitivan tok u odnosima dve zemlje, ali je naveo da postoje pitanja oko kojih se dve države ne slažu, kao što je status Kosova.

"Srbija i Nemačka imaju interes da razvijaju odnose. Nemačka je do sada podržavala evropski put Srbije i dala ključan doprinos ukidanju viza i nije, poput nekih drugih zemalja, ultimativno reagovala na pojavu lažnih azilanata", rekao je Dačić.

Nemačka kancelarka sutra će razgovarati sa srpskim funkcionerima, a očekuje se da će razgovorima dominirati teme Kosova i evropskih integracija Srbije.

Povezane vesti: Dačić: Očekujem da poseta Merkelove protekne u pozitivnoj atmosferi
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verujem da ćemo naći formulacije i varijante koje će omogućiti nastavak evropskog puta Srbije

Izvor: Beta Video, 22.Avg.2011

BEOGRAD - Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić: Verujem da ćemo naći formulacije i varijante koje će omogućiti nastavak evropskog puta Srbije, ali i očuvanje nacionalnih i državnih interesa (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.