CDU: Merkelova odlazi sa čela stranke, pada evro

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CDU: Merkelova odlazi sa čela stranke, pada evro

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je liderima njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU) da se neće ponovo kandidovati za predsednicu te stranke na izbornoj konferenciji početkom decembra, javlja Rojters pozivajući se na izvor iz CDU.

Agencija podseća se da je Merkelova na čelu demohrišćana od 2000. godine i ocenjuje da će njenim odricanjem od predsedničke funkcije započeti trka za naslednika i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na mestu nemačkog kancelara.

Blumberg javlja da je odmah nakon objavljivanja te vesti u Berlinu zabeležen pad evra na berzi.

Glasači su, posle Bavarske, kaznili CDU i njihove koalicione partnere, i na jučerašnjim izborima u Hesenu, zbog višemesečnih međusobnih trvenja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova odlazi sa čela stranke?

Izvor: RTS, 29.Okt.2018

. Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je liderima njene Hrišćansko-demokratske unije da se neće ponovo kandidovati za predsednicu te stranke na izbornoj konferenciji početkom decembra, javlja "Rojters" pozivajući se na izvor iz CDU.

Nastavak na RTS...

Angela Merkel odlazi sa čela stranke, evro odmah oslabio

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel krekla je liderima njene Hrićansko-demokratske unije (CDU) da se neće ponovo kandidovati za predsednicu te stranke na izbornoj konferenciji početkom decembra, javlja Rojters pozivajući se na izvor iz CDU...Agencija podseća se da je Merkel na čelu demohrišćana...

Nastavak na Radio 021...

Merkelova najavila kraj " "direktna posledica..."

Izvor: B92, 29.Okt.2018

Prema izvorima iz CDU Angela Merkel je odustala od kandidature za šeficu stranke što je korak ka političkoj penziji...Novi šef ili šefica je verovatno i kandidat za sledećeg kancelara, a mogući su prevremeni izbori, piše Dojče vele...Angela Merkel je na sednici Predsedništva Hrišćansko-demokratske...

Nastavak na B92...

Merkelova nokautirala EUR - drastičan pad u sekundi

Izvor: B92, 29.Okt.2018

Odluka Angele Merkel da se ne kandiduje za predsednicu Hrišćansko- demokratske unije na izborima u decembru, izazvala je pravu buru na finansijskim tržištima...Vrednost zajedničke evropske valute istog momenta po objavi te informacije pala je za 0,4 odsto...Tako je evro pao na svega 1,138 funti.

Nastavak na B92...

ODLAZAK NAJMOĆNIJE ŽENE SVETA Merkelova se neće više kandidovati za KANCELARA

Izvor: Blic, 29.Okt.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je članovima svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) da želi da odsluži pun kancelarski mandat - do 2021. godine, javlja Rojters pozivajući se na više neimenovanih izvora.

Nastavak na Blic...

Fridrih Merc spreman da zameni Merkelovu

Izvor: RTV Pink, 30.Okt.2018, 02:57

Blumberg javlja da je odmah nakon objavljivanja ove vesti u Berlinu zabeležen pad evra na berzi.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.