CDU Angele Merkel slavila na izborima u Donjoj Saksoniji

Izvor: B92, 12.Sep.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CDU Angele Merkel slavila na izborima u Donjoj Saksoniji

Berlin -- Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel osvojila je proteklog vikenda najveći broj glasova u pokrajini Donja Saksonija.

Danas objavljeni rezultati glasanja koje je održano juče u Donjoj Saksoniji pokazuju da je konzervativna stranka nemačke kancelarke osvojila 34,4 odsto glasova, što je za 2,6 odsto manje nego pre pet godina.

Rivalskoj Socijaldemokratskoj partiji levog centra pripalo je 31,2 odsto glasova, za 3,7 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manje nego na prethodnim izborima.

Nacionalistički nastrojena Alternativa za Nemačku (AfD) rangirana je kao četvrta, osvojivši 7,8 odsto glasova.

Lokalni izbori i u pokrajini Meklenburg-Zapadna Pomeranija održani su 4. septembra, dok će Berlin glasati 18. septembra, podseća američka agencija.

Merkel nije bila zadovoljna rezultatima regionalnih izbora u Meklenburgu-Zapadnoj Pomeraniji na kojima je njena stranka zauzela treće mesto, iza antimigracionih partija, rekavši da je svesna da joj je pad popularnosti donela migraciona politika.

Ona je, međutim, uverena da je ta politika "ispravna od samog početka".

AfD je na izborima u Meklenburgu-Zapadnoj Pomeraniji postigla uspeh i ušla u pokrajinski parlament, poručivši tada da je ovakav rezultat mogući početak kraja vladavine kancelarke Angele Merkel.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.