BAJDEN I MERKEL UDRUŽILI SNAGE PROTIV PUTINA: Lideri Amerike i Nemačke izneli oštar zahtev ruskom predsedniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 07:42

BAJDEN I MERKEL UDRUŽILI SNAGE PROTIV PUTINA: Lideri Amerike i Nemačke izneli oštar zahtev ruskom predsedniku

Tenzije između Rusije i Zapada postaju sve veće

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Džo Bajden pozvali su Rusiju da povuče trupe sa ukrajinske granice radi deeskalacije situacije u regionu, izjavio je danas portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Rusija i Ukrajina održale su u sredu istovremene vojne vežbe dok su ministri spoljnih poslova i odbrane NATO-a započeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hitne razgovore o nagomilavanju ruskih trupa u blizini ukrajinske granice, navodi Rojters.

Merkel i Bajden telefonom su razgovarali o najnovijim dešavanjima na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbegne svaku dalju eskalaciju.

- Kancelarka i predsednik složili su se da bi Rusija trebalo da smanji najnovije gomilanje trupa kako bi doprinela deeskalaciji situacije - rekao je Zajbert.

U Vašingtonu portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je da je Bajden razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u utorak kako bi naglasio posledice ruskih aktivnosti.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Mjanmaru uhapšen vođa protesta protiv vojnog režima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021

Bezbednosne snage Mjanmara danas su uhapsile glavne lidere kampanje protiv vojnog režima, među kojima je i Vai Moe Naing, koji je na motorciklu predvodio protesni skup u centru grada Moniva, preneo je Rojters..."Naš brat Vai Moe Naing je uhapšen. Njegov motor je udario policijski automobil", poručio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.