Angela Merkel nikada popularnija

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel nikada popularnija

BERLIN - Njemačka vlada dostigla je istorijski maksimum popularnosti, jer je podržava 57 odsto građana, dok kancelarka Angela Merkel uživa poverenje čak 74 odsto ispitanika, pokazuju rezultati ankete koje je obavio radio ARD.

Anketa je obuhvatila više od 1.000 građana, a visok nivo popularnosti postigli su ministri spoljnih poslova i finansija Frank-Valter Štajnmajer i Volfgang Šojble.

Njemačka je u prvom kvartalu tekuće godine ostvarila najviši ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rast u poslednje tri godine, a vlada i Merkelova visok rejting su zaslužili mudrim rukovođenjem prirodnim resursima u jeku krize evrozone, prenijela je agencija Rojters.

Povjerenje vladi Angele Merkel skočilo je za čak sedam procenata od juna, dok je ona popularnija za tri procenta, čime je došla do najvišeg rejtinga u poslednjih sedam godina.

Rezultati ankete pokazali su da je poslije pada malezisjkog aviona u Ukrajini 70 odsto Nijemaca za pooštravanje sankcija Rusiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.