Forbs: Angela Merkel najmoćnija žena sveta

Izvor: Blic, 24.Avg.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forbs: Angela Merkel najmoćnija žena sveta

Nemački kancelar Angela Merkel prva je na ovogodišnjoj "Forbsovoj" listi najmoćnijih žena sveta, kojom dominiraju osobe iz sveta politike, biznisa, medija i zabave.

Drugoplasirana je američki državni sekretar Hilari Klinton, a iza nje sledi predsednica Brazila Dilma Rusef.

"Naša lista odražava raznovrsne i dinamične puteve moći u rukama današnjih žena, bilo da predvode države ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << donose ključne odluke u vezi sa najvažnijim pitanjima našeg vremena", saopštila je Moira Forbs, predsednica komisije za sastavljanje liste.

Na listi 100 najuticajnijih žena nalazi se osam šefova država i 29 direktora velikih kompanija i korporacija. Žene sa liste su u proseku stare 54 godine, a zajedno kontrolišu 30 triliona dolara. Dvadeset dve među njima nisu udate.

Merkelova je opisana kao osoba koja predvodi evropsku ekonomiju, a Klintonova je dobila pohvale zbog odnosa prema revolucijama na Bliskom istoku i aferi "Vikiliks". Dilma Rusef ušla je u istoriju kao prva žena na čelu najveće latinoameričke privredne sile.

Na četvrtom mestu je Indra Nuji, direktor američkog odeljenja kompanije "Pepsi", koja upravlja poslovnim carstvom od 60 milijardi dolara.

Petoplasirana je Šeril Sandberg, direktorka "Fejsbuka", koja je zaslužna za pripreme za izlazak ove društvene mreže na berzu i potencijalnu zaradu od 100 milijardi dolara.

Američka prva dama Mišel Obama pala je sa prošlogodišnje prve pozicije na osmo mesto.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Angela Merkel najmoćnija žena na svijetu

Izvor: Capital.ba, 24.Avg.2011

NJUJORK, Njemački kancelar  Angela Merkel prva je na ovogodišnjoj 'Forbsovoj' listi najmoćnijih žena svijeta, kojom dominiraju osobe iz svijeta politike, biznisa, medija i zabave. Drugoplasirana je američki državni sekretar Hilari Klinton, a iza nje slijedi predsjednica Brazila Dilma Rusef. 'Naša...

Nastavak na Capital.ba...

"Forbs": Angela je najmoćnija

Izvor: Mondo, 24.Avg.2011

Nemačka kancelarka Angela Merkel prva je na "Forbsovoj" listi najmoćnijih žena, na kojoj su najzastupljenije političarke, poslovne žene i predstavnice medija.

Nastavak na Mondo...

"Forbs": Merkelova najmoćnija žena

Izvor: B92, 24.Avg.2011

Njujork -- Prema listi magazina "Forbs", kancelarka Angela Merkel najmoćnija žena na svetu, ispred državne sekretarke SAD Hilari Klinton i predsednice Brazila Dilme Rusef...Političarke su zauzele prva tri mesta na najnovijoj godišnjoj listi stotinu najmoćnijih žena na svetu američkog magazina...Nova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.