Angela Merkel: Ne želim Grčku izvan evrozone

Izvor: BKTV News, 09.Feb.2012, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angela Merkel: Ne želim Grčku izvan evrozone

Angela Merkel, nemačka kancelarka je još jednom upozorila da bi izlazak Grčke iz zone evra imao nepredvidive posledice.
“Neću učestvovati u pokušajima da se Grčka istisne iz eurozone”, rekla je Merkel.
Merkel je istakla uverenje da nema alternative za nužne strukturalne reforme u Grčkoj i ukazala da je “problem i to što politički sistem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Grčkoj dugo nije stvorio transparentnost o stvarnom ekonomskom položaju zemlje”.
Kao dalji problem navela je “zatvorenost mnogih zanimanja i tržišta rada” i ukazala da Nemačka iz iskustva zna da samo otvorenost stvara veće šanse za sve.
Konzervativna šefica nemačke vlade je istakla da “niko ne želi Grčkoj spolja, nametati reforme”, ali da “na kraju krajeva nema drugog puta od reforme i promene” jer Grčka “mora uspeti ponovno stati na noge”.
Izvor: SEEbiz
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.