ANGELA MERKEL: Vučić HRABRO RADI, zato IMA MOJU PODRŠKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2017, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANGELA MERKEL: Vučić HRABRO RADI, zato IMA MOJU PODRŠKU!

Kancelarka Nemačke odlučila da uoči predsedničkih izbora u Srbiji otvoreno da podršku Aleksandru Vučiću

Kancelarka Nemačke Angela Merkel kaže da pruža svu podršku premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za mir i stabilnost u regionu.

- Srbija je deo regiona u kojem moramo da težimo ka stabilnosti. U okviru toga očekuje nas svakodnevna borba. On je uvek tvrdio da se razvoj u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delu regiona odvija mirno i racionalno, naročito u pogledu Kosova - rekla je Merkelova za Alo.

Nemačka kancelarka pohvalila je reformski kurs Srbije.

- Reforme koje Alaksandar Vučić sprovodi su hrabre i zbog toga su odnosi sa Kosovom veoma važni i pored svih problema koji na tom polju postoje - dodala je Merkelova.

Ona je navela i to da je zadovoljna u kom pravcu ide Srbija.

- Želim da ohrabrim Vučića da nastavi na reformskoj politici u oblasti vladavine prava jer je to u fokusu pregovora sa EU. To treba da učini zajedno sa građanskim društvom koje je veoma aktivno u Srbiji - zaključila je Merkelova.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Merkel: Hrabri Vučić ima moju podršku

Izvor: Mondo, 27.Mar.2017, 09:42

Kancelarka Nemačke Angela Merkel kaže da pruža svu podršku premijeru Srbije i lideru SNS Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za mir i stabilnost u regionu...Foto: Tanjug, Vlada Srbije.."Sve je rečeno prilikom posete premijera Aleksandra Vučića Berlinu 14. marta. U ovom momentu nema ništa novo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.