Merkel: Hrabri Vučić ima moju podršku

Izvor: Mondo, 27.Mar.2017, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Hrabri Vučić ima moju podršku

Kancelarka Nemačke Angela Merkel kaže da pruža svu podršku premijeru Srbije i lideru SNS Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za mir i stabilnost u regionu.

Foto: Tanjug, Vlada Srbije

"Sve je rečeno prilikom posete premijera Aleksandra Vučića Berlinu 14. marta. U ovom momentu nema ništa novo da se doda ", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odgovoru Angele Merkel listu "Alo", a u prilogu je poslat i transkript njene izjave o srpskom premijeru.

"Srbija je deo regiona u kojem moramo da težimo ka stabilnosti i u okviru toga očekuje nas svakodnevna borba. Srpski premijer Aleksandar Vučić i ja često razgovaramo o tome - on je uvek tvrdio da se razvoj u ovom regionu odvija mirno i racionalno, naročito u pogledu odnosa sa Kosovom", kaže Merkelova.

Šta je Angela Merkel poručila Vučiću

"Reforme koje on sprovodi su posebno hrabre i zbog toga su odnosi sa Kosovom veoma važni i pored svih problema koji na tom polju postoje", navodi ona.

"Želim da ohrabrim Vučića da nastavi napore na reformskoj politici u oblasti vladavine prava, jer je to u fokusu pregovora. To treba da učini zajedno sa građanskim društvom, koje je veoma aktivno u Srbiji, i tako se može postići cilj", rekla je Merkelova.

Podsetimo, kancelarka Merkelova je prilikom sastanka s Vučićem u Berlinu pohvalila premijera Srbije Aleksandra Vučića za ekonomski boljitak u zemlji, te činjenicu da Srbija isupnjava standarde EU, čega je, istakla je, dokaz otvaranje novih poglavlja.

Merkel: Vučiću, bravo (FOTO,VIDEO)Ovo je Merkel tražila od Trampa za nas?

Premijer Vučić je u intervjuu za bečki „Standard“ izjavio da je odluku o kandidaturi na predsedničkim izborima doneo zbog stabilnosti zemlje i regiona i nastavka reformi.

“Bio sam veoma zadovoljan ekonomskim uspehom, rastom i time što smo uspeli da smanjimo deficit i nikad ne bih promenio svoju poziciju. Ali verovatnoća da bi moja partija izgubila izbore bi, u suprotnom, bila veoma velika“, rekao je on.

Govoreći o dijalogu sa Prištinom, premijer je izjavio da nikada ne svaljuje krivicu na nekog drugog, ali da je kosovski parlament odlučio da obustavi dijalog.

On je podsetio da je u razgovoru sa kancelarkom Angelom predlagao da se ubrza izgradnja autoputa između Niša i Prištine.

Podsetivši da su na pitanje kancelarke Merkel na prvom velikom samitu o izbeglicama, na kojem su učestvovale zemlje Balkana, Slovenija, Hrvatska i Srbija rekle da mogu da prime po 10.000-15.000 izbeglica, Vučić je rekao da danas samo mi imamo izbeglice, i to oko 8.000.

Vučić: Možemo da dovedemo još nemačkih firmi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.