Zračak nade

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 12:23

"Zračak nade"

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je danas da je održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu i Metohiji zračak nade.

Istakao je da pitanje južne srpske pokrajine mora da se vrati pod okrilje odlučivanja tog tela svetske organizacije.

Nema sumnje da je sinoćnja sednica Saveta bezbednosti predstavlja napredak, ali nije zaokret u rešavanju krize na KIM, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenio je Harčenko nakon polaganja venca na grob ruskog diplomate Nikolaja Hartviga na Novom Groblju u Beogradu, povodom Dana diplomata Rusije.

"Sada se sve kreće u jednom dobrom pravcu, o čemu smo i pričali. Kosovo mora kao pitanje za razmatranje da se za stalno vrati u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Najozbiljniji problem je što nema promena na terenu, već pogoršanja. Za nas kao osnov postoji samo rezolucija 1244", rekao je ruski ambasador.

Kako je naglasio, zabrana dinara koju su uvele prištinske vlasti ima dalekosežne i teške posledice za Srbe na KiM. On je čestitao kolegama u Moskvi praznik Dan diplomata.

"Imamo puno izazova u Srbiji sa obzirom da ona ne prihvata sankcije prema Rusiji", poručio je Harčenko.

Nikolaj Hartvig je bio ruski izaslanik u Beogradu poslednjih godina pred izbijanje Prvog svetskog rata. Sahranjen je uz najveće državne počasti na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.