Zaharova: Promena ruskih ambasadora nije u nadležnosti penzionisanog američkog zvaničnika

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Promena ruskih ambasadora nije u nadležnosti penzionisanog američkog zvaničnika

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je saopštenje bivšeg američkog ambasadora u Moskvi Majkla Makfola o mogućoj ostavci ruskog ambasadora u Vašingtonu Sergeja Kisljaka.

„Takve izjave su uobraženi bolovi Makfola zbog neuspešne diplomatske karijere. Promena ruskih ambasadora nije u nadležnosti penzionisanog američkog zvaničnika, već predsednika Ruske Federacije“, citirala je Zaharovu radio-stanica „Govori Moskva“.

​Ranije je Makfol na svom tviter nalogu napisao da se Kisljak priprema da napusti Ambasadu Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama i poželeo mu je sreću.

„S obzirom da se ambasador Kisljak sprema da napusti Ambasadu Rusije u SAD želim mu sve najlepše. Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njim, čak i kada se nismo slagali“, napisao je Makfol.

Makfol je bio ambasador u Moskvi u periodu od 2012. do 2014. godine. Sada je profesor na Univerzitetu Stenford i aktivni komentator rusko-američkih odnosa. Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova Rusije Makfolu je zabranjen ulazak u Rusiju „zbog namernog nanošenja štete odnosima Moskve i Vašingtona.“

Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.