Zaharova: Brnabićeva uverila ambasadora Rusije da su njene reči pogrešno interpretirane

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2017, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Brnabićeva uverila ambasadora Rusije da su njene reči pogrešno interpretirane

Srpski premijer Ana Brnabić uverila je ambasadora Ruske Federacije da su reči koje joj se pripisuju, o izboru u korist EU pogrešno interpretirane od strane američkih medija. Ovo je saopštio portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi TASS.

"Ruski ambasador u Beogradu se posebno sastao sa Brnabićevom kako bi se razjasnilo šta je zaista rečeno", saopštila je Zarova.

"Srpski premijer je saopštila da su njene reči pogrešno interpretirane od strane američke agencije i predala je puni transkript njenog razgovora za "Blumberg" u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje", dodala je Zaharova.

Podsetimo, 4. jula agencija "Blumberg" je prenela da je premijer Srbije Ana Brnabić izjavila da će "Srbija ukoliko bude primorana da bira između članstva u Evropsku uniju i bližih veza sa Rusijom, odlučiti za ovo prvo".

Takođe, odgovarajući na pitanje "Blumberga", da li će Beograd odustati od neuvođenja sankcija Rusiji, Brnabićeva je saopštila "da to ne može obećati", prenela je ova agencija.


Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić ruskom ambasadoru predala stenogram svog intervjua Blumbergu

Izvor: Beta, 06.Jul.2017

Premijerka Ana Brnabić predala je ruskom ambasadoru u Beogradu stenogram intervjua za američku agenciju Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana da bi Srbije pre izabrala EU nego Rusiju, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova."Ambasador Rusije u Beogradu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.