Vučić obavestio Harčenka o nastavku dijaloga s Prištinom

Izvor: Beta, 13.Jul.2020, 13:55

Vučić obavestio Harčenka o nastavku dijaloga s Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine.Vučić i Harčenko razgovarali su "o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o pitanju Kosova i Metohije, kao i o o realizaciji konkretnih dogovora o jačanju bilateralne saradnje", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou nastavljen je juče posle 20 meseci, putem video-konferencijske veze, uz učešće predsednika Srbije Aleksanadra Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija i visokih zvaničnika EU, a sastanak uživo najavljen je za 16. jul u Birselu. Vučić je ambasadora Rusije danas zamolio i "da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za srdačno gostoprimstvo, koje mu je ukazao u Moskvi, tokom boravka povodom Parade pobede".Vučić je rekao da je "to, za njega, još jedan izraz poštovanja predsednika Putina" prema Srbiji i podsetio da su "imali dobar razgovor o važnim političkim pitanjima i da je predsednik Rusije potvrdio da će da poseti Srbiju u oktobru", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić obavestio Harčenka o nastavku dijaloga s Prištinom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vučićevog kabineta. Vučić je to učinio dan nakon što je dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou nastavljen je posle 20 meseci,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.