Vučić: Oni koji bojkotuju izbore u Beogradu, ne bojkotuju u Prištini pošto su tamo uslovi idealni

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Oni koji bojkotuju izbore u Beogradu, ne bojkotuju u Prištini pošto su tamo uslovi idealni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji bojkotuju izbore u Beogradu, ne bojkotuju ih u Prištini, pošto su, kako je rekao, "tamo izgleda uslovi idealni".

Vučić je kazao da je zahvalan Srbima koji su podržali Srpsku listu koja učestvuje na kosovskim izborima i dodao da je bilo dosta pritisaka na sve druge da izađu na izbore samo da bi uzeli glas toj izbornoj listi.

"Mi imamo obaveštajne o različitim pritiscima na pojedina lica samo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi se Srpskoj listi obezbedio što manji uticaj i što manje glasova", rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

Kazao je da je pred Srbijom težak period za rešavanje kosovskog pitanja i ocenio da taksi od 100 odsto, koje je uvela Priština, ne bi bilo da je međunarodna zajednica htela da i izvrši pravi i stvarni pritisak.

"To je njihovo čedo, oni su mu napravili kolevku i ljuljali ga, a sad navodno ne mogu da izvrše uticaj, bilo kakav. Ja sam siguran da mogu i nadam se da će u narednom periodu", rekao je Vučić.

Vučić razgovarao sa Bocan Harčenkom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Vučić i Harčenko govorili su i o merama koje dve zemlje preduzimaju za poboljšanje demografske situacije, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Vučić je naveo i da očekuje da će Srbija uskoro biti domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku, kako bi zajedno obeležili 75. godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Roberta Mugabea

Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Zimbabvea Emersonu Mnangagvi i narodu te zemlje povodom smrti nekadašnjeg premijera i predsednika Roberta Mugabea, saopštio je predsednikov kabinet.

Vučić je rekao da će Srbija biti "večno zahvalna Mugabeu za odnos prema Jugoslaviji i Srbiji, a posebno na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Robert Mugabe, kontroverzni predsednik i nacionalni heroj oslobođenja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, preminuo je u petak u 96. godini. Vladao je Zimbabveom 37 godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik izrazio saučešće povodom smrti Mugabea

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće predsedniku Zimbabvea Emersonu Mnangagvi i narodu te prijateljske zemlje, povodom smrti nekadašnjeg premijera i predsednika Roberta Mugabea..."Predsednik Vučić je u telegramu saučešća istakao da će Srbija biti večno zahvalna Mugabeu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.