VOJNA AGRESIJA I UBISTVA ODLIKA AMERIČKOG REDA Ruski ambasador ŽESTOKO odgovorio Palmeru! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJNA AGRESIJA I UBISTVA ODLIKA AMERIČKOG "REDA" Ruski ambasador ŽESTOKO odgovorio Palmeru! (FOTO)

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko ocenio je danas da izjava specijalnog izaslanika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmera, da "Rusija želi da Balkan postane nestabilan region", dovodi javnost u zabludu i "izaziva potištenost".

Bocan Harčenko je na tviteru bio ironičan, pa je napisao da su "verovatno obeležja podrške stabilnosti vojna agresija protiv suverene zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ubistva ljudi, rušenje infrastrukture, zasipanje štetnim uranijumom, ili rasparčavanje država, razdvajanje naroda koji su živeli u istoj zajednici, ili nametanje protiv volje i uprkos odlukama zakonodavaca i vlada izbora u korist članstva u NATO-u, Ili glorifikovanje zlikovaca i 'zbacivanje' patriota i heroja, falsifikovanje istorije".

Jedino, na šta se poziva Metju Palmer, jesu, kaže Bocan Harčenko, neosnovane optužbe na račun Rusije koja je navodno pokušala da organizuje "državni udar" u Crnoj Gori.

- Uzgred, strategija Vašingtona za jačanje stabilnosti putem protivustavnih državnih udara i uplitanja u unutrašnje poslove je ocigledna i opštepoznata - naveo je ambasador Rusije.

Комментарий @ABocanHarcenko в связи с заявлением спецпредставителя госсекретаря США по Западным Балканам М.Палмера: https://t.co/gWIihvxE1V

Коментар у вези са изјавом специјалног изасланика државног секретара САД-а за Западни Балкан М.Палмера: https://t.co/co3Ifmfm3D pic.twitter.com/a0YvAh5Hpp

— Амбасада Русије у Србији (@AmbasadaRusije) 10. септембар 2019.

On je ocenio da Palmerov komentar "nije u skladu ni sa običnom zdravom logikom", upitavši zašto su nestabilnost i nepoverenje potrebni Rusiji, čije vodeće kompanije, zajedno sa Srbijom, realizuju velike, savremene, dugoročne projekte.

- Da, još se Metju Palmer žali na "nerede" koji su u interesu Rusije. Slažemo se: nama, a i mnogim drugim, naravno, ne odgovara "red", ako se radi o "redu" koji je uspostavila spolja samo jedna zemlja. Da se setimo toga da SAD pokazuju da igraju čak odlučujuću ulogu u pitanju prijema u EU - izjavio je Bocan Harčenko.

Ruski ambasador je primetio i da je Palmer vrlo direktan i da je rekao da "Rusija pravi probleme".

- Stvarno, bilo bi bolje da ne bi niko "pravio probleme" za predstavnike "demokratije" i "slobodnog tržišta". Ni pristalice drugog mišljenja, drugih vrednosti, tradicija, kultura, niti ekonomski konkurenti - zaključio je Bocan Harčenko.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HARČENKO IRONIČNO UZVRATIO PALMERU: Biće da su vojna agresija protiv suverene zemlje, ubistva ljudi - obeležja podrške stabilnosti

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2019

Ambasador Rusije ocenio je da izjava specijalnog izaslanika državnog sekretara SAD za Zapadni Blakan da "Rusija želi da Balkan ostane nestabilan region", dovodi javnost u zabludu i "izaziva potištenost" Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je da izjava...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.